Svet cukrárov a cukroviniek

Navigácia: SVET-CUKRAROV-A-CUKROVINIEK >

Čokoláda Arabesque horká 72% - 500 g - Holandsko

Značka: Holandsko

Kategória: Suroviny | Čokoláda a čokoládové výrobky

Popis:

Tmavá čokoláda 72 %, vhodná na modelovanie, poťahovanie, plnenie, polievanie a výrobu praliniek.

Tmavá čokoláda s kakaovým maslom je vhodná na výrobu čokoládových praliniek. Čokoládu najlepšie rozpustíte vo vodnom kúpeli. Čokoládu temperujte na teplotu 30⁰C, aby sa s ňou pri výrobe praliniek ľahko manipulovalo. Temperovať môžete na podložke z nehrdzavejúcej ocele alebo pridaním nerozpustenej čokolády do rozohriatej čokolády. Pralinky z horkej čokolády môžete naplniť kyslým ovocím, ako sú ríbezle, maliny a iné. Môžete si vybrať orechovú náplň, marcipánovú náplň, karamelový nugát, rumovú ganache a ďalšie.

Čokoládu môžete použiť na prípravu lahodného maslového krému na torty a iné dezerty alebo čokoládové peny.

Čokoládové lupienky môžete použiť aj na pečenie muffinov a iných dezertov. Do hotového cesta vmiešajte čokoládové lupienky, naplňte formy a upečte.

Tmavú čokoládu môžete použiť na zdobenie tort a dezertov. Povrch polejete rozpustenou čokoládou a zľahka rozotriete cukrárskou stierkou. Tmavá čokoláda sa môže použiť aj na vytvorenie jemných rebier na bielych koláčoch, roládach a iných dezertoch. Môžete ju použiť aj na zdobenie čajových koláčov.

Čokoláda je vhodná aj na zdobenie koláčov alebo na namáčanie ovocia, napríklad jahôd, ktoré možno jemne obaliť jemnými nitkami bielej čokolády.

  • Čokoláda je vhodná aj na vytváranie pôsobivých dekorácií. Čokoládu vylejte na silikónový podnos a rovnomerne ju rozotrite stierkou. Pomocou stierky na cukrovinky s vrúbkovanými okrajmi vytvorte drážky. Po zaschnutí polejeme vrch bielou čokoládou, rozotrieme a necháme stuhnúť. Plech môžete vyrezať alebo vytvarovať do rôznych tvarov na zdobenie tort, mini dezertov a rolád.

Tmavú čokoládu môžete ozdobiť farebnými fóliami určenými na vytváranie dekorácií. Na hladký nerezový podstavec alebo obrátený plech rozotrite tenkú vrstvu oleja, na nepotiahnutú stranu pritlačte fóliu, opatrne uhlaďte a nalejte čokoládu. Rozložte rovnomerne.

Čokoládu môžete ďalej ozdobiť postriekaním farebnými sprejmi. Bronzová farba vynikne na tmavej čokoláde a dodá luxusný efekt všetkým čokolá
Parametre:

Energetická hodnota:2407 kJ
Tuky:44.7 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny:27.8 g
Sacharidy:33.4 g
- z toho cukry:27.8 g
Bielkoviny:8.1 g
Vlákniny:10.6 g
Netto hmotnosť:500 g
Materiál:Čokoláda
Druh čokolády:Hořká čokoláda
Alergény (vr. možnej krížovej kontaminácie):Sójové zrná, Mlieko
Distribuce:SK

Cena:
8.70 EUR s DPH
Naspäť

f share


...

Ponuka gastro služieb na portáloch:



Copyright.sk © by Web. All rights reserved. | Zásady ochrany osobných údajov | Súbory cookies.
V prípade Vašich otázok nás prosím kontaktujte tu.

Vážime si Vaše súkromie

Svoj súhlas s ukladaním súborov cookies z nášho webového sídla www.marcipan.sk ako aj od tretích strán vo Vašom zariadení súvisiace s anonymizovaným spracovaním údajov za účelom zlepšenia navigácie a používania  našich stránok, efektívnejšieho použitia marketingových a remarketingových nástrojov a poskytnutím obsahu nás a tretích strán vyjadríte kliknutím na tlačidlo “Prijať všetky súbory cookies”.

Pokiaľ si želáte viac informácií alebo si želáte zmeniť nastavenie používania cookies, kliknite na tlačidlo “Spravovať nastavenia cookies”.


Prijať všetky súbory cookies