Svet cukrárov a cukroviniek

Navigácia: SVET-CUKRAROV-A-CUKROVINIEK >

Hladítko (žehlička) na marcipán a fondán zaguľatená 15x8 cm - ORION

Značka: ORION

Kategória: Cukrárske potreby | Modelovacie pomôcky | Hladítka

Popis:

Žehlička na tortu uhladí poťahovaciu hmotu, fondán aj marcipán a vaše torty budú vyzerať dokonalo hladké.

Žehličkou docielite dokonalý hladký efekt obalených tort, cupcakes a ďalších zákuskov. Žehličkami prechádzajte po torte smerom zhora nadol. Vďaka plochej hladkej ploche docielite ostré hrany na tortách, ale aj prípadné zaoblenie. Poťahovanie a uhladzovanie vám pôjde ľahšie, keď tortou budete pohybovať na otáčavom podnose.

Poťahovaciu hmotu starostlivo spracujte, aby mala polotuhú konzistenciu. Rozvaľkajte ju valčekom, a ak sa lepí, môžete ju podsypať jemným práškovým cukrom alebo škrobom. Celková hmota by mala byť cca 0,2 - 0,5 cm hrubá. Ak budete poťahovať kruh, veľkosť rozvaľkanej hmoty by mala byť rovnaká, ako bude priemer torty + dvakrát výška torty + cca 1/3 výšky torty. Čím väčšia bude, tým lepšie sa bude hladiť a zamedzíte tak vzniku faldíkov po bokoch torty.

Rozvaľkanú hmotu zdvihnite napr. pomocou //www.svetcukrarov.sk/valceky-a-zehlicky/valcek-na-marcipan-228-x-25-mm/">valčeka alebo obidvoch rúk a položte ju súmerne na korpus torty. Hladkajte hladítkom opatrne od stredu k okrajom, tak, aby sa von dostali prípadné vzduchové bubliny. Ak aj nejaké bubliny zostanú, prepichnete ich špendlíkom a zahlaďte rukami a hladítkom. Keď bude vrchná plocha rovná a bez bubliniek, začnete hladiť okraje. Najskôr dlaňami, potom hladítkom. Postupujte zhora nadol. Dole pri stole, kde má hmota tendenciu sa vlniť a robiť spomínané faldíky, môžete ju rukou trochu potiahnuť, čím dôjde k ich napnutiu a vyrovnaniu faldíkov. Na ostrú hornú hranu použite dve hladítka proti sebe v pravouhlom postavení.

Na záver orežete prebytočnú hmotu //www.svetcukrarov.sk/kostice/nozik-dk15/">nožíkom či //www.svetcukrarov.sk/kostice/modelovacie-radielko/">radielkom, zvyšok hmôt môžete využiť na ozdoby alebo neskôr (starostlivo ich zabaľte do igelitu, aby hmota nevyschla, a uložte ju buď do chladničky alebo chladnejšej špajze). Tortu ešte môžete na záver opatrne dočistiť hladítkom.

Parametre:

Netto hmotnosť:60 g
Materiál:Plast
Distribuce:SK

Cena:
3.78 EUR s DPH
Naspäť

f share


...

Ponuka gastro služieb na portáloch:



Copyright.sk © by Web. All rights reserved. | Zásady ochrany osobných údajov | Súbory cookies.
V prípade Vašich otázok nás prosím kontaktujte tu.

Vážime si Vaše súkromie

Svoj súhlas s ukladaním súborov cookies z nášho webového sídla www.marcipan.sk ako aj od tretích strán vo Vašom zariadení súvisiace s anonymizovaným spracovaním údajov za účelom zlepšenia navigácie a používania  našich stránok, efektívnejšieho použitia marketingových a remarketingových nástrojov a poskytnutím obsahu nás a tretích strán vyjadríte kliknutím na tlačidlo “Prijať všetky súbory cookies”.

Pokiaľ si želáte viac informácií alebo si želáte zmeniť nastavenie používania cookies, kliknite na tlačidlo “Spravovať nastavenia cookies”.


Prijať všetky súbory cookies