Kategória: Suroviny | Zmesi a prípravky
Zmes na linecké pečivo.
Zmes na výrobu lineckého pečiva - a to ako klasiky vykrajované alebo striekané. Jednoduché spracovanie, výborný výsledok. Cesto drží tvar a nerozteká sa, upečené je krehké ale pritom pevné, neláme sa. Dodávaná hmotnosť 12500g
Receptúry: základná cesto na vykrajovanie - 500g zmesi 200g masla alebo margarínu, 50g vody - spracujeme v pevnej cesto, ktoré necháme 1 hodinu v chlade odležať. Ak požadujeme kakaové cesto pridáme na 500g zmesi 20g kakaového prášku.
cesto trené základná - 500g zmesi, 250g masla alebo margarínu, 55g vody, 15 g vanilmixu + 20g vody alebo vanilkového pudingu - zmäknutý tuk vyšľaháme s vodou, pridáme rozmiešaný vanilmix (vanilkový puding) s vodou a následne vmiešame linecké zmes (ak chceme kakaové cesto tak pridávame so zmesou i 20g kakaa).
cesto krehké na koláče - 500g zmesi, 135g masla alebo margarínu, 35g vody, 50g vajec a 1,2g kypriaceho prášku do pečiva - všetko zmiešame v hmotu, ktorú necháme 1 hod. odležať. Potom vyvaľkáme na plát, ktorý vykrojíme do požadovaného tvaru formy (výborné pre korpusy na pečený tvarohový cheescake, jablkový koláč a pod.)