Značka: Holandsko
Kategória: Suroviny | Marcipán | Marcipán na modelovanie a poťahovanie tort
Holandský marcipán na modelovanie, poťahovanie alebo zdobenie studených cukrárskych výrobkov. Mandle v pomere 25 %. Je to ľahší a pevnejší marcipán vhodný na poťahovanie a modelovanie. Ďalšie spevnenie sa dosiahne pridaním ďalšieho jemného práškového cukru.
Mandľový marcipán je určený na potieranie koláčov a na modelovanie tvarov a postavičiek, na vydlabávanie tvarov a ďalšie tvarovanie. Marcipánovú hmotu môžete farbiť všetkými druhmi potravinárskych farieb. Marcipán možno zosvetliť bielou farbou. Marcipán sa môže používať aj pri pečení. Môžete ho nastrúhať a ochutiť ním cesto. Marcipánovú strúhanku môžete pripraviť aj tak, že do 70 g marcipánu pridáte 15 g masla a 50 g hrubej múky. Marcipán môžete použiť aj do ovocných knedlí. Namiesto kôstky v marhuli alebo slivke ju môžete naplniť guľôčkou marcipánu. Marcipán môžete použiť aj na prípravu pralinkovej náplne. Marcipán nastrúhajte do hrnca, pridajte trochu smotany a roztopte. Pred obalovaním alebo modelovaním zmes dôkladne spracujte. Na poťahovanie torty vyvaľkajte plát tenký asi 0,3 - 0,5 cm. Pri vaľkaní posypte tortu práškovým cukrom. Pri prenášaní na tortu použite dlhú rúrku na obtočenie plátu. Na uhladenie koláčov použite žehličky a hladidlá. Na vytvorenie zaujímavých efektov môžete použiť rôzne kocky. Na dosiahnutie trblietavých a farebných efektov na povrchu môžete použiť napríklad práškové farby s perleťovými efektmi alebo fixky a tekuté a gélové farby. Na spojenie vymodelovaných figúrok môžete použiť jedlé lepidlo alebo domácu zmes vaječného bielka a práškového cukru.
Mandle v pomere 25 %. Ide o ľahší a pevnejší marcipán vhodný na poťahovanie a modelovanie. Ďalšie spevnenie sa dosiahne pridaním ďalšieho jemného práškového cukru.
Holandský marcipán na modelovanie, poťahovanie alebo zdobenie studených cukrárskych výrobkov.
Vyrába sa z jemne mletých mandlí a cukru. Marcipán je určený najmä na poťahovanie tort a zákuskov, na modelovanie alebo zdobenie cukrárskych výrobkov, na výrobu marcipánových figúrok a ako náplň do čokoládových praliniek. Marcipán sa dá dobre zafarbiť.
Optimálna pracovná teplota je 21 °C.
Alergény: mandle
Hmotnosť 500 g