Svet cukrárov a cukroviniek

Navigácia: SVET-CUKRAROV-A-CUKROVINIEK >

Holandský marcipán 1:3 - 0,5 kg - Holandsko

Značka: Holandsko

Kategória: Suroviny | Marcipán | Marcipán na modelovanie a poťahovanie tort

Popis:

Holandský marcipán na modelovanie, poťahovanie alebo zdobenie studených cukrárskych výrobkov. Mandle v pomere 25 %. Je to ľahší a pevnejší marcipán vhodný na poťahovanie a modelovanie. Ďalšie spevnenie sa dosiahne pridaním ďalšieho jemného práškového cukru.

Mandľový marcipán je určený na potieranie koláčov a na modelovanie tvarov a postavičiek, na vydlabávanie tvarov a ďalšie tvarovanie. Marcipánovú hmotu môžete farbiť všetkými druhmi potravinárskych farieb. Marcipán možno zosvetliť bielou farbou. Marcipán sa môže používať aj pri pečení. Môžete ho nastrúhať a ochutiť ním cesto. Marcipánovú strúhanku môžete pripraviť aj tak, že do 70 g marcipánu pridáte 15 g masla a 50 g hrubej múky. Marcipán môžete použiť aj do ovocných knedlí. Namiesto kôstky v marhuli alebo slivke ju môžete naplniť guľôčkou marcipánu. Marcipán môžete použiť aj na prípravu pralinkovej náplne. Marcipán nastrúhajte do hrnca, pridajte trochu smotany a roztopte. Pred obalovaním alebo modelovaním zmes dôkladne spracujte. Na poťahovanie torty vyvaľkajte plát tenký asi 0,3 - 0,5 cm. Pri vaľkaní posypte tortu práškovým cukrom. Pri prenášaní na tortu použite dlhú rúrku na obtočenie plátu. Na uhladenie koláčov použite žehličky a hladidlá. Na vytvorenie zaujímavých efektov môžete použiť rôzne kocky. Na dosiahnutie trblietavých a farebných efektov na povrchu môžete použiť napríklad práškové farby s perleťovými efektmi alebo fixky a tekuté a gélové farby. Na spojenie vymodelovaných figúrok môžete použiť jedlé lepidlo alebo domácu zmes vaječného bielka a práškového cukru.

Mandle v pomere 25 %. Ide o ľahší a pevnejší marcipán vhodný na poťahovanie a modelovanie. Ďalšie spevnenie sa dosiahne pridaním ďalšieho jemného práškového cukru.

Holandský marcipán na modelovanie, poťahovanie alebo zdobenie studených cukrárskych výrobkov.

Vyrába sa z jemne mletých mandlí a cukru. Marcipán je určený najmä na poťahovanie tort a zákuskov, na modelovanie alebo zdobenie cukrárskych výrobkov, na výrobu marcipánových figúrok a ako náplň do čokoládových praliniek. Marcipán sa dá dobre zafarbiť.

Optimálna pracovná teplota je 21 °C.

Alergény: mandle

Hmotnosť 500 g


Parametre:

Energetická hodnota:1725 kJ
Tuky:10.6 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny:1.1 g
Sacharidy:77.2 g
- z toho cukry:72.1 g
Bielkoviny:4 g
Vlákniny:2.2 g
Netto hmotnosť:500 g
Farba:Slonová kost
Materiál:Marcipán
Alergény (vr. možnej krížovej kontaminácie):Orechy
Distribuce:SK

Cena:
9.62 EUR s DPH
Naspäť

f share


...

Ponuka gastro služieb na portáloch:



Copyright.sk © by Web. All rights reserved. | Zásady ochrany osobných údajov | Súbory cookies.
V prípade Vašich otázok nás prosím kontaktujte tu.

Vážime si Vaše súkromie

Svoj súhlas s ukladaním súborov cookies z nášho webového sídla www.marcipan.sk ako aj od tretích strán vo Vašom zariadení súvisiace s anonymizovaným spracovaním údajov za účelom zlepšenia navigácie a používania  našich stránok, efektívnejšieho použitia marketingových a remarketingových nástrojov a poskytnutím obsahu nás a tretích strán vyjadríte kliknutím na tlačidlo “Prijať všetky súbory cookies”.

Pokiaľ si želáte viac informácií alebo si želáte zmeniť nastavenie používania cookies, kliknite na tlačidlo “Spravovať nastavenia cookies”.


Prijať všetky súbory cookies