Značka: Bohemilk
Kategória: Suroviny | Mléčné suroviny
Sušené mlieko polotučné, vhodné pre studenú i teplú kuchyňu, veľmi dobre rozpustné aj v studenej vode.
Sušené mlieko polotučné je vhodné pre studenú i teplú kuchyňu a veľmi dobre sa rozpúšťa aj v studenej vode.
Sušené mlieko môžete použiť ako domácu obdobu poťahovacích a modelovacích hmôt (viď. Recept na cukrové kvietky nižšie). Z hmoty môžete pripravovať zmesi na "jedlé zemiaky" a ďalšie cestá na nepečené cukrovinky a dezerty.
Sušené mlieko je vhodné aj pre prípravu domácej čokolády.
Recept na cukrové kvietky: 2 polievkové lyžice krupicového cukru zalejte 1 polievkovou lyžicou vriacej vody a povarte. Keď zmes ľahko zhustne, je "na niť", odstavte. V mise zmiešajte 3 čajové lyžičky práškového cukru, 3 čajové lyžičky sušeného mlieka, 1 čajovú lyžičku masla a prípadne potravinárske farbivo. Prilejte cukrový sirup a premiešajte. Ak je zmes príliš riedka, pridajte sušené mlieko. Z hmoty môžete tvarovať kytičky i rôzne postavičky.
Dávkovanie: 27g + 200ml teplej vody