Značka: Bohemilk
Kategória: Suroviny | Zmrzliny
Chuť leta a domova, česká jogurtová zmrzlina z Opočna.
a) za studena bez pasterizácie
30px;">V mixéri rozmiešajte 1 kg sušenej zmrzlinovej zmesi v 2 litroch studenej pitnej vody. Nechajte asi 15 minút odstáť, znova rozmixujte, sceďte, nalejte do zmrzlinovača a zamrazte v zmrzlinovači. Naberte do porcií alebo vaničiek.
30px;">Odporúčame: zmes vo vaničkách občas premiešajte pred zmrazením zmrzliny v zmrzlinovači. Takto pripravená zmes sa môže okamžite zmraziť v stroji alebo sa môže pred zmrazením skladovať pri teplote do +4 °C.
b) Pasterizácia za tepla
30px;">Zmiešajte 1 kg vysušenej zmesi s 2 litrami studenej pitnej vody, sceďte a tepelne upravte. Výrobný proces musí zabezpečiť, aby sa tepelne upravená zmes po pasterizácii ochladila. Takto pripravená zmes sa potom spracuje na mrazenú zmrzlinovú zmes.
30px;">Zmes sa do 90 minút po pasterizácii ochladí na teplotu +4 °C. Zmes sa môže okamžite zmraziť na teplotu -8 °C alebo nižšiu. Chladená, nezmrazená zmes sa môže skladovať maximálne 48 hodín pri teplote do +4 °C. Túto teplotu je potrebné udržiavať počas prepravy a distribúcie.
30px;">Na výrobu kokteilov odporúčame pomer 1:4 (1 diel Mixar®Extra a 4 diely vody)
Všetky zmrzlinové zmesi sú bezlepkové.
block; margin-left: auto; margin-right: auto;" src="https://i00.eu/img/441/1500x1500/4b0mg1uo/97554.jpg" alt="" width="40%" height="" />
Parametre: